Крилаті "розумні бомби" JDAM вже працюють в Україні

Поки що українські військові мають невеликий запас цих бомб

Україна вже задіє на полі бою "розумні бомби" JDAM. Як передає видання "Коментарі", про це під час круглого столу для ЗМІ заявив командувач ВПС США в Європі Джеймс Хекер, передає The War Zone.

Хекер зазначив, що запас цих бомб, які можуть вражати цілі на відстані до 45 миль, завдяки висувним комплектам крил, в даний час відносно невеликий. Проте вони можуть представляти реальні проблеми для російських збройних сил.

Як повідомляється, точна конфігурація JDAM-ER, які Україна отримала, наразі неясна. Хекер також наголосив, що загальна кількість JDAM-ER, яка зараз є в Україні, обмежена.

"У них (Ред. - ЗСУ) достатньо, щоб завдати кількох ударів", - зазначив Джеймс Хекер.

Розмови про передачу Україні "розумних бомб" розпочалися ще наприкінці минулого року. Тоді в мас-медіа з'явилася інформація про те, що Білий дім планує відправити Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ – вже знайшли виправдання.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Financial Times стверджує, що Іран готовий до співпраці з російською федерацією і не проти продати балістичні ракети, проте Кремль нібито вагається, побоюючись, що тоді США погодяться надати Україні довгоочікувані ракети ATACMS, що дозволяють завдавати удару на відстань до 0 км. Експерти проаналізували цю інформацію спеціально для порталу "Коментарі".