"Крики долинали з-під завалів": директор "Охматдиту" розповів в ООН про теракт РФ

У момент російського удару в лікарні проводили три операції

Під час атаки РФ на будівлю "Охматдиту" в Києві у дитячій лікарні проводили три складні операції. Про це розповів директор "Охматдиту" Володимир Жолнер на засіданні Ради безпеки ООН, яке скликали на вимогу України у зв'язку з російським ударом 8 липня по лікарні.

"За 2,5 роки війни Росії проти України персонал зробив усе для того, щоб під час кожної атаки вони могли зберігати життя і мінімізувати смерті. Діти були на крапельницях, діалізі, в реанімаціях", - повідомив Володимир Жолнер.

Директор "Охматдиту" розповів, що після ракетного удару РФ "крики долинали з-під завалів", а все навкруги "нагадувало пекло".

Він повідомив, що російська ракета влучила у відділення реанімаційної терапії та хронічної інтоксикації, внаслідок чого частина будівлі "Охматдиту" повністю зруйнована.

"В Україні будуть серйозні довгострокові наслідки для медичної сфери лікування дітей. Ця атака завдала серйозної шкоди. Громадяни ще довго відчуватимуть її наслідки", - додав Володимир Жолнер.

Раніше портал "Коментарі" писав, що постпред Росії в ООН Василь Небензя звинуватив країни Заходу в "чудесах еквілібристики", оскільки вони нібито намагаються "вигородити київський режим", оскільки буцімто саме він винний в ударі по дитячій лікарні "Охматдит". При цьому він заявив, що "правда західних колег не цікавить", але Росія все ж таки має намір її розповісти.

У відповідь постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розніс представника кремлівської влади та розповів про злочин окупантів поти дітей. Кислиця наголосив, що "Росія — як рак, але гірше". Тож потрібно й надалі боротися з ворогом.