Кремль визначився із сценарієм остаточного знищення України: як цього досягне

Кремль зараз на Грузії тестує сценарій остаточного знищення України

Глава МЗС РФ Сергій Лавров оприлюднив той самий реальний план гарантованої перемоги Росії: знищити Україну повільно, без війни, зате надійно. Це в сенсі, розвалити Україну зсередини через вимогу особливих "прав для російськомовних" і "квот для захисників прав російськомовних", відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Пряма мова Лаврова не залишає сумнівів, що саме цей сценарій Кремль визнав тепер оптимальним для знищення України. І спробує нагнути на його виконання наших союзників", - відзначив експерт.

Окрім того, Лавров заявив, що Росія не збирається міняти території на території.

"Хоча окремі кремлівські пабліки вже закидують пробні вудки "можливо, допустимий обмін Курщини на ЗАЕС, але обов’язково в комплексі з частковим зняттям санкцій!" Вони вже пробують торгуватись: мовляв, обмін "Курщина на Донбас", "Курщина на Запоріжчину і Херсонщину" або "Курщина на території до лінії зіткнення на 24.02.22" - це надто багато, це невигідно для Кремля, от якусь дрібничку вони можуть нам кинути за свої терени, але тільки з санкційною доплатою", - говорить Голобуцький.

Проте, це вже конкретні деталі, але основа полягає в тому, що Росії потрібна Україна без українців.

"Неукраїнська Україна. Зачистити мовний і історичний суверенітет, тоді державний суверенітет через виборчі квоти для "захисників російськомовних". А тоді територія просто впаде перезрілим плодом назад в "підбрюшшя Москви". І от цей момент буде найскладнішим в переговорах – встояти перед позірно цілком "гуманітарними" і "цивілізованими" вимогами і переконати союзників, що там не пахне ні цивілізацією, ні гуманітарністю", - заявив Голобуцький.

За його словами, прямо зараз апробація сценарію відбувається в Грузії. Якщо проросійська партія отримає підтвердження мандату на практично одноосібну владу, тоді підтвердить російську як другу державну і певний пакет лобійованих Кремлем законів, а тоді Росія проверне фінт з "поверненням Абхазії і Південної Осетії як автономій назад до складу Грузії. В такому випадку, каже експерт, диктатор Володимир Путін переконається, що сценарій реальний.

"І тоді його спробують нав’язати і Україні: російську мову, права російських бізнесів і грошей, квоту для проросійських партій в усіх виборних органах – мінімум в 30-40%, бо ж "російськомовних в Україні насправді панівна більшість, понад 70%", як переконує Кремль світ і нас з 2014-го. А за це можна і окуповані території повернути Україні. Звісно, з особливими правами територій і органів самоуправління. І з визнанням прав "нових переселенців". І, відповідно, з визнанням подвійного громадянства з Росією як мінімум щодо оцих "переселенців". І з особливими (для російського бізнесу і бюджетних вкладень) економічними зонами", - говорить експерт.

Тоді, говорить Голобуцький, навіть особливої демілітаризації не знадобиться від України вимагати. За років 10-20 така Україна тихо ляже під Москву що зі зброєю, що без, при цьому добровільно і з радістю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський хоче завершити війну з РФ уже восени цього року.