Контрнаступ ЗСУ: відео військового зібрало мільйони переглядів

Валерій Маркус показав, як ЗСУ йдуть вперед

Один з військових 47 окремої механізованої бригади "Магура" Валерій Маркус оприлюднив повний відеоролик, відзнятий під час штурму позицій російських загарбників, за яке він "отримав по шапці від "Залужного", бо був в бою без каски. Про життя воїнів ЗСУ інформує "Телеграф".

Відеоролик, виставлений на каналі Валерія Маркуса названо так "47-ма ОМБр "Маґура" прориває оборону росіян на півдні", ці події реально відбувались на оприлюднених кадрах. За 22 години відеоролик набрав майже 2 мільйонів переглядів. Саме тут можна спостерігати як нелегко доводиться українським захисникам, щоб в період наступу звільнити українську територію.

Кадри з нашоломної камери командира, зокрема, зафільмували: як працює артилерія, бої з перестрілкою, захоплення полонених, нічні "вилазки" та трофеї українських військових –захоплена російська техніка.

"У цьому відео сконцентровані події двох діб штурмових дій. Дві роти росіян втекли зі своїх позицій", — говориться в інформації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав два фактори, які уповільнили контрнаступ ЗСУ. Зараз український контрнаступ йде, але він далекий від тих темпів, які хотілося б бачити не лише західним союзникам, а й самим українцям. Це відбувається тому, що ризикувати життям військових командування не збирається. Для України її люди – головна цінність та пріоритет. Таку заяву президент Володимир Зеленський зробив під час інтерв'ю іспанському виданню "El Mundo". Якщо ж говорити про те, чому контрнаступ запізнився за термінами, то, за словами глави української держави, тут є два чинники. Перший – це погані погодні умови. Другий чинник – це невчасне постачання обіцяного озброєння від союзників.