Контрнаступ відкладається, тому що чекаємо на F-16: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський запевнив, що Україна розпочне контрнаступ, не чекаючи F-16 від союзників

Україна продовжує активно готуватись до контрнаступу. Отримання бойових літаків від союзників значно допомогло б Україні. Але початок контрнаступу ВСУ не буде прив'язаний до їхнього отримання. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час інтерв'ю для представників фінських, шведських, датських та норвезьких ЗМІ зробив президент України Володимир Зеленський.

"Нам буде набагато складніше (Ред. – якщо партнери не передадуть літаки), ми втрачатимемо більше людей. Це може гальмувати відповідні процеси деокупації нашої держави", - заявив Зеленський.

За його словами, є країни, які хочуть передати Україні F-16 чи інші види авіації, але для цього потрібна політична воля.

На уточнююче питання, чи могли бойові літаки відігравати вирішальне значення в контрнаступі ЗСУ, він сказав: "Якщо чесно, це дуже допомогло б".

"Ми розуміємо, що так затягувати ми не будемо, і починатимемо (Ред. – контрнаступ) ще до того, як у нас з'являться F-16 або щось ще. Заспокоювати Росію тим, що нам потрібно кілька місяців, щоб навчатися на літаках, і лише потім ми почнемо – ні, то не буде", – зазначив президент.

Він додав, що є розуміння, що українським військам потрібно йти вперед уже зараз, але паралельно потрібно продовжувати вести діалог із союзниками про передачу сучасних винищувачів Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський вперше заявив про ризик, що війна затягнеться на роки, а то й десятиліття.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять чергові вибухи у Криму – які шанси повернути півострів цього року.