Контрнаступ України продовжується: в ISW дізналися, чи є успіхи

Українські воїни досягли успіхів на кількох ділянках фронту, поділилися американські аналітики.

Упродовж 2 липня українські війська контратакували на шести дільницях фронту. Практично всі операції закінчилися тим чи іншим, але просуванням ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначають, захисники України на цих ділянках домоглися успіхів, повідомив у своєму звіті американський Інститут вивчення війни (ISW). "Міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, на ділянці Авдіївка - Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області", - зазначили аналітика.

За відомостями спікера Східного угруповання військ Збройних сил України Сергія Череватого, які він оприлюднив 2 числа, наші воїни продовжували рухатися вперед на флангах біля Бахмута. Крім того, один із російських військових блогерів повідомив, що українські воїни під містом - на південний захід від Кліщіївки - мають успіхи.

Увечері 2 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що ворог зосереджував головні зусилля на Бахмутському, Лиманському, Мар'їнському та Авдіївському напрямках. За його даними, там упродовж доби відбулося понад 28 боїв.

У цей же день заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наші захисники ведуть важкі бої, але поступово просуваються вперед на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Євген Пригожин зробив фатальну помилку під час бунту: на що тепер чекає Вагнер і Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – поки Польща та Німеччина сперечаються – ремонтувати танки Leopard ніде: подробиці.