Контрнаступ РФ у Курській області: чому найближча доба буде вирішальною

Командування окупантів дало добро на активне застосування механізованої компоненти та дії окупантів здійснюються за підтримки техніки

Пішов другий місяць, як у Курській області триває операція ЗСУ. Довгий час росіяни намагалися лише стримувати наступальні операції ЗСУ, але тепер війська РФ пішли у контрнаступ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт зазначив, що, збільшивши курске угруповання до понад 35 тис. осіб, командування росіян вирішило, що цієї кількості їм вистачить для витіснення ЗСУ з Курської області.

Аналітик звернув увагу, що рух окупантів почався в районі населених пунктів Апанасівка-Снагость, Журавлі-Калинів, Погребки та Бірки. Таким чином, окупанти діють відразу з чотирьох напрямків.

Експерт каже, що для витіснення ЗСУ російське командування надіслало підрозділи двічі утилізованою 155 ОБр МП; 56-го ПДП, що зараз у вкрай ущемленому становищі; 810-а ОБр МП, що рік сточувала зуби об кремінь у Кринках, потім відправлена на Покровський напрямок, а потім кинута в Курську область; 11-а ОДШБр; також інші підрозділи.

Крім того, додатково було передислоковано 22-й загін "БАРС" із району Павлівки на Донеччині.

Загалом, як зазначив Коваленко, у росіян наголошується на ділянці Курської області перевага в піхоті, але це вже не щось нове, так було завжди, у свою чергу, обмежене застосування артилерії та зменшення ударів КАБами. Аналітик вважає, що найближчу добу покажуть, у що цей контрнаступ може в результаті вилитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому ЗСУ потрібно якомога довше утримувати Курщину: пояснення міністра оборони Британії.