Колишній голова НБУ Шевченко знайшовся в Європі та відреагував на оголошення його у розшук

Кирило Шевченко зараз перебуває у Європі

Екс-голова Національного банку України Кирило Шевченко, якого НАБУ оголосило у розшук, знайшовся. Чоловік наразі знаходиться в Європі. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись його Facebook-сторінку.

Шевченко пояснив, що він офіційно повідомив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України про те, де він фактично знаходиться сьогодні. Колишній український топ-чиновник навіть знаходиться на консульському обліку в одній із країн ЄС.

"Офіційно звернувся до посольства з клопотанням щодо надання мені приміщення для організації відеозв’язку на час, коли співробітники слідчого органу захочуть провести допит", - повідомив Кирило Шевченко.

Окрім цього, колишній очільник НБУ відреагував на оголошення його у розшук. За його словами, це оголошення за викладених вище обставин є зайвим підтвердженням заангажованості та політизованості слідства. Шевченко заявив, що він впевнений у своїй правоті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що НАБУ шукає Шевченка. Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук трьох посадових осіб "Укргазбанку", причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких екс-глава Нацбанку Кирило Шевченко. Фінансовий експерт, економіст Олексій Кущ головним висновком із цієї ситуації називає наступне – призначення на посаду голови НБУ так званих комерційних (інвестиційних) банкірів є докорінно невірним.Саме тому, впевнений він, слід виходити із принципу, що комерційний банкір не може керувати державним банком. Тому що в результаті, наголошує експерт, ми отримуємо величезну кількість зловживань, що виливається у величезні збитки та необхідність докапіталізувати держбанки.