Коли з'явиться оновлений законопроєкт про мобілізацію: відповідь Арахамії

Нардепи чекають від Кабінету міністрів якісний законопроєкт, який готові збиратися та розглядати у залі для голосувань

Верховна Рада запропонувала поправки до законопроєкту про мобілізацію, який повернули до Кабінету Міністрів. При цьому термін подання нового проєкту закону ніхто не встановлював. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Глава "слуга народу" у парламенті розповів, що Комітет із нацбезпеки надав багато пропозицій. Наприклад, щодо мобілізації транспорту до ФОПів. Парламент виступив проти цього.

"Ми сказали, що такого не може бути. Ми сказали про інвалідів - ми не допустимо того, щоб інваліди 3 групи могли йти до призову, тому що там багато людей, які не мають одного з органів, або хворих на туберкульоз. Навіщо це в армії?", – пояснив нардеп.

Арахамія підтвердив, що є питання щодо пропозиції розсилати повістки електронною поштою.

"Взагалі не можна обговорювати, яким чином, надіславши повістку, починається кримінальна відповідальність за ухилення, хоча людина може просто не мати такого доступу", - заявив парламентар.

Він додав, що у комітеті Ради багато часу присвятили темі навчання мобілізованих. Парламент хоче, щоб у новому законі була норма щодо обов'язкового навчального курсу. Рівень навчання у навчальних центрах має суттєво покращитись. Прямо у законі у рекомендаціях має бути прописано, що кожен мобілізований має пройти обов'язковий підготовчий курс.

Щодо термінів подання нового закону, то Давид Арахамія відповів, що це питання не обговорювалося.

"Ми сказали так – що ми розуміємо, якщо військовим потрібно, ми зберемося у будь-який день чи вночі, і всі голосуватимемо. Просто дайте якісний документ", - заявив Арахамія.

Читайте також на порталі "Коментарі" – законопроєкт про мобілізацію: що означають нові рішення та що можемо отримати у результаті.