Коли відбудеться генеральна битва за Покровськ: які наступні три цілі РФ

Окупувавши Покровськ, росіяни можуть піти за трьома основними сценаріями

Росіяни не припиняють тиск на Донбасі, намагаючись на куражі просунутися якомога глибше. Коли відбудеться генеральна битва за Покровськ? Які три цілі РФ після Покровська? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Біля Покровська зараз уже складна ситуація

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV висловив думку, що битва за Покровськ відбудеться найближчими тижнями і стане генеральною і останньою в рамках російського наступу, який триває з жовтня минулого року.

"Там зараз уже складна ситуація, не прості бої... Все йде до генеральної масштабної битви, яка може статися у другій половині вересня — за Покровськ. Думаю, що ця битва може стати останньою для російських військ цієї осені і останньою в рамках їхньої наступальної кампанії, яка триває рік, почалася в жовтні 2023 року, розпочавшись з цього напрямку, з боїв за Авдіївку", — зазначив Мусієнко.

Він також закликав не сприймати відхід ЗСУ з певних позицій під Покровськом як "тотальну катастрофу", пояснивши, що це питання збереження боєздатності підрозділів.

На його думку, це фактично відхід до основної лінії оборони, якою і буде Покровськ.

"І ця битва розпочнеться протягом найближчих кількох тижнів. Все покажуть ці бойові дії. Шанси — відбити ці атаки — в українських військ є, хоча бої йдуть важкі", - додав експерт.

Втрата Покровську для України справді може мати надзвичайно серйозні наслідки

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін у себе в Telegram зазначив, що Покровський напрямок став найгарячішим на фронті. Там тривають важкі бої. Прогнози щодо розвитку подій невтішні. Втрата Покровська для України може мати серйозні наслідки.

"Втрата Покровську для України справді може мати надзвичайно серйозні наслідки. За такого сценарію, російська армія матиме одразу кілька варіантів для подальших наступальних дій", - зазначив він.

Відтак, окупувавши Покровськ, росіяни можуть піти за трьома основними сценаріями. Перший – розвивати наступ в Донецькій області на Костянтинівку-Дружківку-Краматорськ. Другий – розвивати наступ на південь, де можуть намагатись оточити наше угрупування. Третій – розвивати наступ на Дніпропетровську область.

"На мою особисту думку, перші два напрямки для р*саків більш пріоритетні, ніж Дніпропетровщина. Але із взяттям Покровська така можливість у них точно відкриється", - зазначив Жорін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому не вдається зупинити росіян на Покровському напрямку: що буде, якщо РФ захопить місто.