Коли Росія піде у контрнаступ в Курській області: на що відважиться

Щоб піти у контрнаступ в Курській області, Росії потрібно зібрати угруповання чисельність не менше 50 тис. військових

The Sunday Times стверджує, що Росія нібито може контратакувати Сили оборони України під Курськом наприкінці жовтня.

Як зазначає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, мабуть, Росія справді має такі плани. Але у цьому питанні є нюанси.

Коваленко повідомив, що зараз у Курській області зосереджено до 15 тис. особового складу російської армії, з яких 6 тис. – це підкріплення, відправлене із зони бойових дій в Україні.

При цьому, як наголошує військовий оглядач, росіяни не контролюють у Курській області близько 1 300 км². Тобто, зазначає експерт, для стабілізації тільки лінії зіткнень по такій території необхідно не менше 30-ти тисячне угруповання. Водночас він додав, що площа, яку беруть під контроль українські військові, збільшується.

Якщо завтра в Курській області не з'явиться 30 тис. тіл російських військ, то до кінця серпня їм потрібно буде для стабілізації вже до 40 тис. і т.д. Але, якщо командування російських військ заб'є на частину Курської області і вибере собі лінію бойового зіткнення, якою і триматиме війська до підходу Сил оборони, то на цій лінії фронту цілком зможе зосередити сили понад 50 тис. особового складу до кінця жовтня. До того ж цього вистачить не лише для стабілізації лінії бойового зіткнення, блокування розширення зони контролю Сил оборони, а й нанесення контрударів", - повідомив Коваленко.

Але, каже експерт, нюанс у тому, що незрозуміло, де Росії взяти цих 50 тис. осіб. За його словами, знімання невеликої кількості людей з напрямків в Україні вже не працює, потрібно багато і відразу.

І поки на Покровському напрямку за тиждень окупаційні війська пройшли 2-3 км, Сили оборони в Курській області проходять 2-3 км на добу. Непопулярні рішення так чи інакше, але прийматимуться. Майте терпіння", - закликав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , чому росіяни ніяк не можуть зупинити просування ЗСУ у Курській області.