Коли РФ зупинить наступ на фронті: що для цього потрібно зробити ЗСУ

Росіяни можуть собі дозволити нескінченно наступати на фронті, оскільки за допомогою мобілізації можуть компенсувати кількість убитих в Україні

Останнім часом на тлі погіршення ситуації в районі Вугледару часто звучить питання про те, коли закінчиться наступ російських окупаційних військ, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. За його словами, дійсно, за правилами, наступ має колись закінчиться, має настати оперативна пауза.

"Але, коли ми намагаємося оцінити наступ окупаційних військ саме такими, звичними для військового порядку категоріями критеріями, ми робимо головну помилку, адже окупаційні війська це вже давно не класичні війська з усіма потребами", - каже експерт.

При цьому, за його словами, сезон дощів за логікою має зупинити наступ РФ, але на практиці цього не буде.

Коваленко розповів, що в середньому за місяць окупаційні війська РФ втрачають 35 тисяч військових. Але при цьому щомісяця мобілізаційна система Росії мобілізує від 35 до 40 тисяч осіб. Тобто має можливість щомісяця втрати компенсувати в нуль, а іноді навіть трохи нагромадити.

Саме така ситуація дозволяє військам РФ щомісяця без особливих сумнівів втрачати по 35 тисяч чоловік і постійно наступати.

"Наступ російських окупаційних військ триватиме доти, доки вони не зможуть компенсувати в нуль щомісячні втрати, а йтимуть у глибокий мінус. Це можливо або у разі зриву мобілізації, що є внутрішнім фактором по Росії, або у разі зростання втрат до такого рівня, що мобілізація не справлятиметься з компенсацією. Сподіватися на внутрішній російський фактор – самогубний шлях, підвищення рівня нейтралізації окупантів – ось наша мета", - каже Коваленко.

На його переконання, щоб зупинити наступ РФ потрібно якнайбільше вбивати окупантів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , скільки ще часу РФ знищуватиме українські міста КАБамі.