Коли настане переломний момент у війні: що про це буде свідчити

Довгостроковий мир в Україні можливий при падінні режиму Путіна та відмови Росії від імперських наративів.

Російський диктатор Володимир Путіна та його оточення вірять, що можуть придушити волю українців та західних партнерів, тому продовжують війну в Україні. Однак, коли вони зрозуміють, що цього не станеться, Росія піде шляхом занепаду, стверджує колишній прем'єр Швеції Карл Більдт.

Експрем'єр Швеції Карл Більдт опублікував статтю в The Kyiv Independent, де проаналізував, коли може настати переломний момент у війні. За його словами, Путін має чітку мету знищення України, як незалежної країни, однак Захід нарощує допомогу, а український народ не втрачає волю до перемоги у війні. За словами Більдта, Росія зазнає поразки, коли зрозуміє, що не зможе перемогти українців.

"Поки Путін і його найближче оточення вірять, що можуть придушити волю українців та їхніх західних прихильників, вони продовжуватимуть війну. Але коли вони розуміють, що цього не станеться і що Росія йде шляхом дедалі стрімкішого занепаду, все зміниться", - вважає Більдт.

Колишній прем'єр Швеції прогнозує, що такий розвиток подій не слід очікувати у 2024 році, однак це може статись наступного року.

"Хоча це, ймовірно, не станеться цього року, цілком ймовірно, що це відбудеться у 2025 році. Тоді, можливо, можна буде передбачити якусь тимчасову домовленість, яка припинить бойові дії, хоча й не принесе "перемоги" жодній із сторін", - говорить шведський політик.

Карл Більдт наголошує, що довгостроковий мир в Україні можливий лише при падінні режиму Путіна та звільнення Росії від "самогубних імперських проєктів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС назвали план російського диктатора Володимира Путіна, яким він хоче знищити волю українців.

Також "Коментарі" писали про заяву Зеленського у якій він розповів, коли буде вирішуватись доля у війні в Україні.