Колаборанти просять Путіна допомогти вивезти людей із Херсонської області через "помсту ЗСУ"

Окупаційний "губернатор" Херсонської області Володимир Сальдо попросив російську владу забезпечити можливість виїзду мешканців регіону через "постійні обстріли з боку України".

Проросійський колаборант та "губернатор" Херсонської області Володимир Сальдо записав відеозвернення до російської влади з проханням забезпечити мешканцям окупованої області можливість виїхати до інших регіонів країни-агресора. У зверненні він заявив, що Україна нібито почала мститись за проведений псевдореферендум про приєднання до РФ.


"Ми знали, що таке рішення (прийняте на псевдореферендумі, – ред.) не буде визнане владою України та очікували, що вони почнуть нам помститися. Так і виходить: щодня ракетним ударам зазнають міста Херсонської області. <…> І ці ракетні удари завдають серйозної шкоди, насамперед жителям", — заявив Сальдо, стверджуючи, що українські військові завдають ударів по цивільних об'єктах.


У зв'язку з цим, за словами Сальдо, "влада" регіону організувала "можливість виїзду для відпочинку та навчання херсонських сімей". Він зазначив, що першочергово йдеться про мешканців правого берега річки Дніпро (звідки настає українська армія, – ред.). Колаборант зазначив, що мешканці решти районів області також можуть скористатися можливістю.




У свою чергу так званий "заступник голови ВДА Херсонської області" Кирило Стремоусов заявив, що Сальдо у своєму зверненні говорив не про евакуацію, а про добровільний виїзд за межі регіону з метою "зберегти життя".


"Ніхто нікого не евакуює. Жодної евакуації немає. Ніхто нікуди не збирається йти. Люди, які сьогодні знаходяться в Херсонській області, не повинні бути наражені на небезпеку. Тому пріоритет Херсонської області – безпека громадян Російської Федерації", – заявив колаборант Стремоусов.


"Коментарі" раніше повідомляли про те, що, за даними британської розвідки, українські війська наступають на півдні України і наближаються до Херсона .