Колаборант Ковальов організував вивезення солі й зерна з Херсонської області до рф: що відомо

Генпрокурор напередодні підписала Олексію Ковальову повідомлення про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору

Народний обранець Олексій Ковальов, якого підозрюють у державній зраді, організував вивіз солі й зерна з Херсонської області до РФ. Про це очільниця Генеральної прокуратури Ірина Венедіктова повідомила на своїй сторінці в соціальних мережах. Як і те, що генеральний прокурор поставила свій підпис під підозрою в цьому колишньому нардепу.

"На початку окупації він поїхав на Херсонщину нібито працювати з виборцями та захищати від мародерів свій бізнес, яким не може займатися під час парламентської діяльності. Маємо свідчення, що народний обранець при цьому організовував вивезення солі й зерна до РФ",- повідомила деталі Венедіктова.

Вона уточнила, що "консерву" відкрило повідомлення зрадника в соціальних мережах, де він, захоплюючись, описував плани повномасштабної інтеграції херсонських аграріїв до російської економічної моделі і наполягання, що "Росія назавжди". Генпрокурор продовжила, що окупанти доручили йому цей напрямок роботи в їх окупаційному представництві на псевдопосаді "заступника голови уряду Херсонської області", яку він отримав.

Очільниця Генпрокуратури підсумувала, що екс-парламентарій поповнює тепер "широкі ряди" тих, кого вітчизняні правоохоронці притягнуть до відповідальності за зрадництво, сприяння агресору та колабораційну діяльність в окупованих областях. В їх числі - місцеві обранці різних рівнів, екс-керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники правоохоронної системи та місцеві жителі.

"Служать ворогам вони по-різному. Хтось "здає" українських патріотів, активістів, правоохоронців та учасників бойових дій, хтось бере участь в їх "зачистках", хтось допомагає розміщувати військову техніку РФ, хтось міняє прапори на органах влади, хтось постачає окупантів пальним та харчами, багато хто задовольняє свої владні амбіції", - резюмувала керівниця Генпрокуратури.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Олексію Ковальову повідомили про підозру.