КНДР пригрозила війною Південній Кореї: що не сподобалося Пхеньяну

КНДР стурбувалася через дрон Південної Кореї

У КНДР заявили, що нібито виявили безпілотник Південної Кореї зі скринькою листівок у районі Пхеньяну. Північна Корея погрожувала сусідній країні війною. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Центрального телеграфного агентства КНДР (ЦТАК).

Представник Міноборони КНДР заявив, що ще 13 жовтня в районі Пхеньяну нібито було виявлено уламки безпілотника, схожого на літальний апарат, який Південна Корея продемонструвала на параді на честь збройних сил.

Він стверджує, що це нібито "вирішальний речовий доказ" того, що Південна Корея здійснила провокацію. КНДР запевняє, що провела технічну експертизу виявленого безпілотника і дійшла висновку, що це малорозмірний безпілотник дистанційної розвідки, що належить південнокорейським військовим.

КНДР заявила, що ухвалила рішення про збереження стану повної бойової готовності артилерійських з'єднань та частин біля кордону.

Північна Корея попередила, що повторне порушення територіальних наземних, повітряних та водних кордонів КНДР буде розцінено як "серйозну військову провокацію проти суверенітету", і пригрозило оголошенням війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - участь північнокорейських солдатів у війні РФ проти України не змінить ситуацію на фронті. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли в розвідцентрі Сил оборони Естонії, повідомляє "ERR".

Глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг заявив, сам факт того, що Путін змушений звертатися до Пхеньяну за допомогою з людськими ресурсами вже багато про що говорить. У Росії очевидно проблеми з підтриманням інтенсивності військової активності.

"У публічних повідомленнях йдеться про те, що чисельність північнокорейських підрозділів може досягати 10 тисяч солдатів і зараз вони перебувають у Східному військовому окрузі Російської Федерації. Є також повідомлення про створення підрозділу чисельністю близько 3 тисяч осіб на базі десантно-штурмової бригади, укомплектованої північнокорейцями, яка Ймовірно, у майбутньому діятиме у Курській чи Брянській областях", – сказав Ківісельг.