Кислиця попередив світ про злочини, які може вчинити РФ: до чого закликав

Росію потрібно позбавити права вето в ООН, заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця

Як заявив у мереж "Х" постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, Росія зловживає правом вето, тому її потрібно позбавити цього привілею.

При цьому він звернув увагу на те, що як це парадоксально не звучить, але РФ до кінця поточного місяця головує в Радбезі ООН. За словами дипломата, Російська Федерація схильна вчиняти найогидніші злочини саме під час свого головування.

Окрім того, Кислиця звернувся до членів Радбезу ООН та закликав їх переглянути можливість Росії користуватися правом вето в ООН.

“Скільки ще знадобиться російських злочинів, щоб вирішити питання про перебування диктаторського кремлівського режиму в радянській постійній резиденції? Які жорстокості потрібно вчинити, щоб вето агресора було проігноровано, а Рада безпеки могла відреагувати на агресію і воєнні злочини Росії?”, — написав Кислиця.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після кривавого терору, який РФ влаштувала Україні 8 липня, колишній посол України в США Валерій Чалий заявив про те, що Україна повинна здійснити демарш і подати офіційно і письмово повний пакет документів на імʼя генсека ООН з вимогою розповсюдження всім країнам — членам організації, проти незаконного захоплення РФ місця в РБ ООН і не брати участь у засіданнях Ради Безпеки ООН, в разі запрошення, та закликати до цього партнерів, що є зараз діючими членами Радбезу, на період головування РФ до його закінчення 31 липня. Це головування, на думку дипломата, само по собі — імпотентність, а скоріше остаточний діагноз про смерть Радбезу з російською незаконною участю.