Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кіберфахівці ГУР атакували російські військові ресурси: знищено бази даних і сервери
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіберфахівці ГУР атакували російські військові ресурси: знищено бази даних і сервери

У результаті отримано доступ до 14 серверів, знищено системні файли, бази даних і резервні копії атакованих об'єктів

8 вересня 2024, 19:31
Поділіться публікацією:

Українські кіберфахівці з Головного управління розвідки (ГУР) велику кібератаку на російські військові компанії, які виготовляють важливі деталі для зброї та військового обладнання. 

Кіберфахівці ГУР атакували російські військові ресурси: знищено бази даних і сервери

ГУР провело потужну кібератаку проти РФ

Операція, що відбулася 7 вересня 2024 року, дозволила українським фахівцям отримати контроль над 14 серверами, знищити ключову інфраструктуру атакованих цілей та деморалізувати ворога, розмістивши на сайтах уражених об'єктів привітання до Дня воєнної розвідки України.

"7 вересня 2024 року кіберфахівці ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення геноцидної війни. Під ударом опинилися підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів", — підкреслюється в повідомленні.

Серед об'єктів, що потрапили під удар, були виробництва, що займаються створенням елементів для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, а також компанії, задіяні у розбудові військової інфраструктури Росії. 

Під атаку потрапили такі підприємства, як "СМКомплект ЕК", "КристЕлКом", "КонтурНДІРС", "Чіп-проф", "Челябінський завод промислової модернізації" та "Сибінструмент". Крім того, труднощі від атаки зазнав також пропагандистський ресурс "Сімферопольський форум".

Раніше “Коментарі” писали, що вчені з Оксфордського університету та Університету Нового Південного Уельсу після трьох років досліджень створили перший "Глобальний індекс кіберзлочинності". У цьому індексі складено рейтинг країн з погляду загрози, яку вони можуть становити. Україна виявилась однією з лідерок та посіла друге місце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/4382

Новини