Керівника Генштабу РФ Герасимова спіймали на брехні Путіну щодо ситуації в Курській області

Валерій Герасимов надав Путіну неправдиву інформацію про бої в Курській області.

У перші дні прориву кордону в Курській області російський диктатор Володимир Путін організував засідання Ради Безпеки. Начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов під час своєї доповіді збрехав Путіну щодо ситуації Курської області.

Журналіст "Нової газети" Валерій Ширяєв спіймав Валерія Герасимова на брехні Путіну. За його словами, 7 серпня начальник Генштабу ЗС РФ доповідав російському диктатору про те, що на територію Курської області увійшло близько 1000 українських солдатів. Однак спецкореспонденти та афілійовані Міноборони РФ журналісти вказували більшу кількість українських сил, які перетнули кордон.

Крім того, Ширяєв вказує на продовження історії, яку називає найцікавіший моментом у брехні Герасимова. Через добу в офіційному повідомлені Міністерства оборони РФ заявили, що втрати української армії на території Курської області становлять тисяча людей.

"Тобто, тисяча зайшла, а за добу тисяча вже вбита та поранена, за звітами Міністерства оборони. Це як так? Тисяча зайшла, день минув, і все, і вже їх нема. А решта? Хто ж там воює?", - риторично запитує журналіст.

За його словами, ця ситуація може свідчити про кілька варіантів, зокрема про те, що керівник Генштабу РФ не володів інформацією, або збрехав Путіну.

"Вийшло, що він ввів верховного головнокомандувача в оману. Путін на цій нараді слухав недостовірну інформацію", - наголосив Ширяєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська розвідка повідомляла Генштаб РФ на чолі з Герасимовим про підготовку України до військової операції у Курській області. Однак той не доповів Путіну, що дало змогу Україні провести несподівану атаку.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який намагається врятувати Путіна пробуючи відволікти українські сили поблизу білоруського кордону.