Керівник Татарстану визнав, що Росія не здатна захистити регіон

Президент Татарстану вважає, що жителі регіону повинні самостійно розв’язати проблему, адже Росія їх не захистить.

Після атак дронів по кількох об’єктах в Татарстані очільник регіони Рустам Мінніханов розповів, що не слід чекати допомоги від Росії. За його словами, лише жителі Татарстану можуть захистити самі себе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Рустам Мінніханов взяв участь у форумі енергетиків, де під час виступу прокоментував удари безпілотників по заводу з виробництва російських дронів-камікадзе та НПЗ. За його словами, системи ППО в Татарстані не можуть надати необхідний рівень безпеки, а нові засоби Москва не надасть.

"Не слід чекати, що спрацює протиракетна оборона – вона вирішує інші завдання", - сказав Мінніханов.

Президент Татарстану наголосив, що кожен мешканець регіону, підприємство та місто має самостійно здійснювати захист. За його словами, удари по заводу з виробництва дронів в Єлабузі показало "найбільш вразливі ділянки в Татарстані", чим, на думку очільника регіону "ворог" може скористатись.

"Всевишній дав нам шанс... прокиньтеся, хлопці, ніхто нас не захистить, крім самих себе", - додав президент Татарстану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська розвідка прокоментувала удари дронів по об'єктах в Татарстані. Речник ГУР запевнив, що в застосованих дронів не було використано засобів від союзників України.

Також "Коментарі" писали про те, що з'явилась реакція Франції та Сполучених Штатів на удари дронів по військових об'єктах на території Росії. У США заперечують причетність до атак, а Франція вважає, що Україна може робити свій самостійний вибір щодо ударів по РФ.