Калінінград обороняти буде нікому: куди РФ екстрено перекидає свої війська

Міністр оборони Литви розповів, що Росія перекидає війська до Курської області з Калінінграда

Наступ ЗСУ у Курській області змушує російське Міноборони перекидати у регіон війська з Калінінграда. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

"Ми зараз бачимо, як вони (росіяни – ред.) передислокують свої війська до Курська. Я кажу литовському народу: ви подивіться, як українці за вас борються, бо через їхню боротьбу Росії потрібно відводити війська з Калінінграда. Ми навіть називаємо це "демілітаризацією" Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових, завдяки вашим рішенням", – заявив міністр.

На його думку, добрим знаком від партнерів був би дозвіл на використання Україною засобів далекої поразки, щоб вражати ворожі цілі глибше на їхній території.

Зазначимо, раніше The Wall Street Journal, з посиланням на джерела серед чиновників США, повідомляло, що Росія виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на наступ української армії на російську територію.

За інформацією видання, це перша ознака того, що операція Києва в Курську змушує Москву перегрупувати свої сили вторгнення. Офіційні особи заявили, що США все ще намагаються визначити значення цього кроку Росії, і не сказали скільки військ, за оцінками США, перекидає Росія.

Але ця оцінка США підкріплює заяви українських офіційних осіб, які стверджують, що несподівана операція у Курській області минулого тижня відвернула увагу російських військ від України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - The Economist назвав найімовірніший сценарій подальших дій ЗСУ у Курській області.