Кабмін запровадив нове зобов'язання для чоловіків: про що йдеться

Чоловіки під час відвідування прикордонної смуги повинні мати при собі військово-обліковий документ

Чоловіки віком від 18 до 60 років, під час відвідин кордону прикордонної лінії, повинні мати при собі військово-обліковий документ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Постійний представник Кабміну зазначив, відповідно до змін, які були внесені у закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", чоловіки віком від 18 до 60 років у періоди проведення мобілізації та дії воєнного стану, зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ під час відвідування межі прикордонної смуги.

Військово-облікові документи можна мати як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" - командири військових частин зможуть закликати добровольців на службу без участі ТЦК, але для цього відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет міністрів, розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі "Української правди".

За його словами, ТЦК має свої мобілізаційні плани та замовлення від Генштабу, тому вони не завжди йшли назустріч добровольцям, які приходили з відносинами від конкретних військових частин. Саме тому, каже нардеп, потрапити до обраного підрозділу можна лише шляхом укладання контракту. Але проблема в тому, наголошує політик, що далеко не всі військовозобов'язані хочуть підписувати контракт, тому що він передбачає певні терміни, які не завжди пасують громадянам.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Раді розповіли, хто підштовхує Київ до зниження призовного віку.