Хто спеціально затягує війну в Україні – якими можуть бути наслідки

Затягування війни не вигідно жодній із воюючих сторін, насамперед економічно

Чергові заяви Кремля про готовність і надалі воювати проти України, а також досить повільні темпи контрнаступу ЗСУ дають привід знову говорити про затягування війни. Хто може бути зацікавлений у тому, що війна в Україні затягується? Які можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Завдання України – перемолоти військову машину РФ

Військовий експерт Олег Жданов у себе на ютуб-каналі висловив припущення, що відкладанням постачання необхідного Україні озброєння Захід може затягувати війну в Україні.

"На мій погляд, західні країни, наприклад, США як головний гегемон і головний координатор нашої війни, мають свій погляд на цю війну. Завдання полягає в тому, щоб Путін витягнув всю військову машину Російської Федерації на полі бою. А наше завдання - її перемолоти", - заявив Олег Жданов.

За його словами, ЗСУ сьогодні у такій ситуації, що повністю залежать від постачання Заходом боєприпасів та озброєння. Тож не можуть самі диктувати умови.

Жданов вважає, що Вашингтон, як головний партнер України, дає можливість Путіну кинути на поле бою все своє озброєння, а ЗСУ повинні вже завдати РФ максимальної шкоди, добряче пошарпавши її армію.

"Наше завдання – максимально розгромити це угруповання. Інакше вони могли б дати нам озброєння ще навесні минулого року. Все могло закінчитися ще того року…", - зазначив Олег Жданов.

Доля Росії – розпастися

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 Каналу" висловив думку, що затягування війни призводить до тяжкої рецесії економіки, з якої самостійно нашій країні важко вийти. Втім, Україна має 50 країн-партнерів, які вже допомагають. А ось у Росії всього 4 "помічники", у яких і так великі проблеми.

"Це Білорусь, яка тягне на дно. Іран, який матиме великі проблеми через ядерну зброю. Північна Корея, яка сама шукає, де б взяти зайвий колосок рису. Залишається Китай. Але в нього економічні зв'язки з країнами, які нам допомагають і втрачати півтора трильйона доларів річного обороту він не ризикне. Думаю, Росія залишиться одна. Її доля розпастись", – висловив думку військовий експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - головні нюанси наступальної операції – чому очікування українців виявилися завищеними.