Хороші новини щодо систем Patriot для України: Байден озвучив подробиці

Президент США повідомив, що п'ять країн готові передати Україні системи Patriot

П'ять країн висловили готовність передати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зробив президент США Джо Байден.

"Ми маємо підтримку п'яти країн щодо надання систем Patriot. Також ми даємо знати країнам, які чекають від нас поставку Patriot у майбутньому, що їм доведеться почекати. Ми всі передаватимемо зараз Україні", - зазначив Джо Байден.

У свою чергу Володимир Зеленський нагадав, що Україна терміново потребує семи таких систем ППО.

"Ми терміново потребуємо семи систем Patriot. Ми обговорювали можливість отримати п'ять із них, це правда. І ми працюємо над цим. Це не означає, що вони будуть у нас завтра, але ми бачимо в найближчому майбутньому хороші результати для України", - наголосив український президент.

Зазначимо, що системи ППО, зокрема Patriot, які можуть збивати балістичні ракети Росії, зараз є однією з головних потреб України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина передає Україні, з урахуванням третьої системи ППО Patriot, яку незабаром буде доставлено, чверть власного запасу цих озброєнь. Більше просто не може. Тому Україні не варто розраховувати, що Берлін і надалі зможе постачати ці системи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова польського Бюро нацбезпеки Яцек Сєвєра виступив проти передачі Україні системи ЗРК Patriot, давши зрозуміти, що Київ не може сподіватися на допомогу у цьому плані від поляків. Про це повідомляє "Radio ZET".