Хитрий план Путіна: чому російські дрони залітають на територію Білорусі

Російський диктатор Володимир Путін хоче втягнути Білорусь до більш активних військових дій.

У серпні та вересні збільшилась кількість російських безпілотників, які залітають на територію Білорусі. Лукашенко змушений підіймати авіацію та збивати дрони. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко назвав план Путіна щодо російських дронів у Білорусі.

Офіцер ЗСУ Андрій Коваленко вважає, що російський диктатор Володимир Путін хоче втягнути Білорусь до активніших військових дій, зокрема спробами порушити повітряний простір країн НАТО дронами з території Білорусії.

"Схоже на те, що російські "шахеди" починають частіше залітати у Білорусь і тримати курс в бік кордону країн НАТО через цю країну з цілком конкретною метою. Поки Білорусь збиває "шахеди", але якщо російські БПЛА через Білорусь залетять в повітряний простір НАТО, питання будуть до Мінська, бо Білорусь вважається союзником Росії", - вказує Коваленко.

За його словами план Путіна очевидний, однак Лукашенко наразі "не допускає такого сценарію ширшого втягування його країни у війну".

Андрій Коваленко зазначив, що НАТО мало активніше реагувати на російські дрони які залітають на територію країн членів альянсу, зокрема Польщі, Румунії, Латвії.

"НАТО бажано б вже збити бодай один "шахед", бо виглядає це максимально дивно", - сказав Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що однією з причин, чому російські безпілотники залітають на територію Білорусі може бути тренування білоруської системи ППО.

Також "Коментарі" писали про перший випадок, коли Білорусь збивала авіацією російські "шахеди" у власному повітряному просторі.