"ГУР анонсувало усунення Зеленського": SPRAVDI пояснили, чи дійсно це фейк

Кремль продовжує здійснювати спроби дискредитації президента Зеленського

Російські пропагандисти поширюють чергову неправдиву інформацію про нібито "анонсування" Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України усунення президента Володимира Зеленського від влади. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI).

Зазначається, що РосЗМІ цього разу відзначилися фейком про нібито "оприлюднення" представниками ГУР "точної дати повалення влади президента Зеленського". Проте насправді у військовій розвідці нічого подібного не заявляли.

"Поширене повідомлення є плодом захворілої уяви російської пропаганди та систематичної кампанії кремля з дискредитації президента Зеленського", - йдеться у публікації.

У Центрі нагадали, що Зеленський є законно обраним та легітимним президентом України, "в умовах повномасштабного вторгнення Росії продовжує виконувати обов'язки гаранта Конституції".

У контексті чергового російського фейку в SPRAVDI звернули увагу на представлені раніше дані від ГУР про нову спробу країни-агресора розхитувати суспільно-політичну ситуацію всередині України та підготовку Росією спецоперації під назвою "Майдан-3".

"Тиражування цих та подібних повідомлень відповідає заяві Комітету з розвідки при президентові України про реалізацію РФ спецоперації "Майдан-3" щодо поширення деструктивних наративів", - йдеться у заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на форумі "Україна. Рік 2024" керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив про нову російську інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) "Майдан-3". Як оцінюєте цю заяву? Чи існують озвучені ризики після розтину ворожих планів? Як їх мінімізувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.