Гуменюк пояснила ситуацію з вибухами на Кримському мосту

За підривом Кримського мосту можуть стояти росіяни

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що підрив Кримського мосту може бути провокацією росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Суспільне".

За словами Гуменюк російська влада в анексованому Криму вживала безпрецедентних заходів безпеки та охорони Кримського мосту, тому російські сили цілковито контролювати ситуацію поблизу споруди. А тепер контролюють раніше запрограмований сценарій, який полягає у провокаціях напередодні продовження чорноморської зернової угоди.

"З огляду на те, що саме сьогодні постало питання, що буде далі з "зерновою угодою", цілком імовірно припустити, що ворог може вдаватися до будь-яких провокацій", - говорить Наталія Гуменюк.

Також Гуменюк відреагувала на рішення окупантів, які рекомендували росіянам у Криму залишити півострів через тимчасово окуповані території України.

"Щоб наситити цивільним населенням ці регіони в очікуванні просування Сил оборони для того, щоб звинувачувати їх в неправильних діях в рамках війни", - заявила Гуменюк.

Нагадаємо, що близько четвертої ночі керівник окупаційної адміністрації в Криму Сергій Аксонов повідомив про вибухи на Кримському мосту та зупинку руху транспорту. За його словами сталась "надзвичайна подія" поблизу 145-ої опори. Аксьонов рекомендував росіянам вибрати альтернативні шляхи виїзду з Криму, зокрема через тимчасово окуповані території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що останнє судно в рамках зернової угоди залишило український порт в Одесі.

Також "Коментарі" писали, що у ГУР та ЗСУ відреагували на вибухи та руйнування Кримського мосту.