Готові зустрічати: ЗСУ на Сумщині зробили попередження окупантам

Захисники Сумської області готові давати відсіч у разі спроб атак окупантів

Ситуація у прикордонні Сумської області є досить неспокійною. Російська армія продовжує обстріл прикордонних населених пунктів. Але цей процес не припиняється від першого дня повномасштабного вторгнення окупаційних військ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Радіо Свобода" зробив прес-секретар Оперативно-тактичного угруповання військ (ОТГВ) "Північ" Вадим Мисник.

Спікер зазначив, що лише минулої доби українські військові зафіксували у Чернігівській та Сумській областях 55 обстрілів.

"Ворог певні частини стягував, збільшував свою присутність на кордоні з Україною. Ми відстежуємо ці рухи підрозділів особового складу, техніки. Вони ж перекидають. Зокрема, кордон на Сумщині з РФ - це 560 кілометрів", - інформує Вадим Мисник.

За його словами, це дуже велика ділянка. Українські сили оборони відслідковують, де відбувається концентрація сил противника і де вони здійснюють найбільші обстріли та намагаються розвідувати нашу оборону, використовуючи ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи – ред.).

"Тобто ми готуємося до будь-якого розвитку. І якщо спроба буде проникнення на територію України, наступальних дій - ми даватимемо відповідь", - розповідає представник ОТГВ "Північ".

Зазначимо, в інтерв'ю The New York Times глава ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що за його прогнозом бої в Харківській області триватимуть кілька днів, а потім росіяни атакуватимуть Сумщину.

"Атаки в Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого очікується, що російські війська зроблять потужний наступ у напрямку Сум", - передає слова Буданова The New York Times.

Кирило Буданов пояснює, що мета таких атак на Харківщині та Сумщині – це розсіяти і без того незначні резерви українських сил, у тому числі й з ліній фронту, де точаться тривалі бої.