Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головний командувач російського вторгнення в Україну – на вихід: що не так з путінськими генералами
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний командувач російського вторгнення в Україну – на вихід: що не так з путінськими генералами

Путінський генералітет не виконав завдання Кремля, які ставилися перед 24 лютого

4 червня 2022, 13:50 comments1242
Поділіться публікацією:

Засновник проекту Conflict Intelligence Team Руслан Левієв повідомив, що головного командувача російського вторгнення в Україну генерала Олександра Дворнікова усунули від командування. За його словами, зараз командувач східним військовим округом став на чолі всієї битви за Донбас, війни, оскільки "Східний військовий округ, мабуть, більш боєпідготовлений і, мабуть, показує кращі результати". Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому російський генералітет так ганебно показує себе у війні проти України.

Головний командувач російського вторгнення в Україну – на вихід: що не так з путінськими генералами

Олександр Дворніков. Фото: з відкритих джерел

На вищих щаблях командування росіяни продовжують уперто дотримуватися ідей, закладених у керівних документах ще в середині минулого століття

Військовий експерт, полковник запасу Сергій Грабський пояснює, що армійськими групами і навіть загалом збройними силами РФ командують два генерали – генерал "Хочу" та генерал "Шаблон".

"Генерал "Хочу" керує всіма діями, які часто не пов'язані з військовою доцільністю. А генерал "Шаблон" суворо дотримується всіх і правил радянської військової науки під час планування своїх операцій. У результаті росіяни проводять їх за стандартними схемами, що, звичайно, нам на руку", – зазначає полковник.

При цьому, продовжує він, на рівні взводу чи роти супротивник уже усвідомив небезпечність таких дій. Вони навіть виявляють якусь ініціативу, тому що молодший командир просто переживає за своїх солдатів, інакше йому не буде ким воювати.

"Однак на вищих щаблях командування росіяни продовжують уперто дотримуватися ідей, закладених у керівних документах ще в середині минулого століття, – розповідає Сергій Грабський. – Отже, той самий генерал Дворніков не має жодного впливу на ситуацію, адже всім керує генерал "Шаблон". І цей генерал може мати десятки прізвищ – і вже знищених генералів країни агресора, і поки що живих. Суть цього не змінюється. Вони діють за стандартною схемою. Саме тому у російській армії неможливо виділити якогось харизматичного військового лідера. Весь їхній генералітет – сіра маса, яка виконує злочинні накази генерала "Хочу", як і простий солдат, умовний бурят".

Саме генерали в Росії вирішують багато чого, не розуміючи при цьому суті того, що відбувається на полі бою

Керівник Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум", політичний експерт Валерій Димов розмірковує так:

"Всі авторитетні військові аналітики говорять про те, що сам спосіб командування, ієрархія, заточеність на прийняття рішень найголовнішим, зняття з себе відповідальності нижчого командного складу в РФ – одна з причин і невдалого планування операцій на стратегічно-оперативному рівні та невдалого ведення військових дій Росією проти України. Якщо в сучасних арміях розвинених країн, як правило, командир будь-якого підрозділу приймає рішення самостійно (у межах своєї компетенції, умов бою та завдань, які виконує), то в російському випадку всі намагаються зняти з себе відповідальність – і чекають команди "зверху" або виконують поганий наказ, навіть розуміючи, що він нездійсненний. Отже, саме генерали в Росії вирішують багато. Не розуміючи при цьому суті того, що відбувається на полі бою".

При цьому з огляду на те, що Росія є імперією, заточеною на агресію, генерали там мають ще й великий політичний вплив, зазначає експерт.

"Коли ми говоримо про генерала Герасимова, про генерала Дворнікова, про кадрову чехарду після чергових провалених операцій, слід розуміти, що все це грає на руку Україні та її збройним силам. Тому що наступний генерал кров із носа виконуватиме завдання, поставлене політичним керівництвом. Незважаючи на реальний стан речей", – пояснює Валерій Димов.

Він акцентує, що, як правило, після невдалих операцій, росіяни разом з тим, щоб зробити висновки, шукають крайніх, знаходять, знімають. І черговий генерал приходить, щоб виконати завдання, яке насправді неправильно було поставлено спочатку.

"Так знімали командирів на Чорноморському флоті після того, як наші ракети Нептун знищили крейсер "Москва". Так знімають інших представників вищого командного складу, які не зуміли виконати споконвічно нездійсненні завдання. Саме такое управління є причиною тих невдач російської армії, стратегічного провалу, оперативних проблем, які вона має в Україні. І того, що на 101 день з початку широкомасштабного вторгнення, РФ не виконала жодного із задуманих завдань", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому білоруси не виконали наказ Путіна – чи є ще ризик вступу до війни Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 червня 2022, 13:55

Якби наші корумповані зрозуміли, що всі наукові, технічні розробки та стратегії управління, спершу з’являються у військовій сфері, а потім переходять до цивільних сфер життя. Для чого? Щоб зрозумівши це, почали не просто православне УПА-теліпання язиком, а почали екстраполювати аналіз недоліків імперських дурнів на наше життя. В економічному житті України, наш Зе-м’ясник «… продовжує вперто дотримуватись …» економічних ідей, закладених Януковичем з Азаровим, яких дотримувались Яценюк з діаспорною Яресько, а зараз продовжує Зе-улюбленець – профффесор Гетманцев. Згадали б вислів: «в інших крапинку в оці бачить, а в себе велике поліно не помічає».


Новини