Генштаб: ЗСУ за добу відбили понад 60 атак окупантів на п'яти напрямках

В той же час, противник завдав 8 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню

Минулої доби українські захисники відбили понад 60 атак противника на п'яти напрямках. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

"Російська Федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках", - йдеться у звіті.

У той же час, як зазначили в Генштабі, противник завдав 8 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Найзапекліші бої станом на ранок 28 лютого точаться на Донбасі. У той же час продовжуються обстріли півдня. Минулої доби українські військові знищили три артустановки і дві "Гради", з яких російські окупанти обстрілювали Херсонську область.

З тим авіація ЗСУ вчора завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ. а підрозділи ракетних військ та артилерії знищили пункт управління, вразили один район зосередження живої сили противника та позицію протиповітряної оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - навіщо Путін зробив заяву про зупинення участі Росії у ДСНО: в ISW знають відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін поміркував про можливий розпад нинішньої РФ в інтерв'ю державному пропагандистському телеканалу "Росія-1". За логікою Путіна, це стане можливим, якщо країна-агресор програє в цій війні і буде розділена. Він також вкотре побрязкав ядерною зброєю. У свою чергу, директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що Україна має завдати удару Путіну та його зарозумілості. Про що говорять дані заяви? Які бачаться найбільш реальні варіанти розвитку подій у найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.