Генштаб ухвалив важливе рішення щодо Покровська: кого екстрено перекинули рятувати місто

За інформацією Forbes, Україна перекинула під Покровськ одну з небагатьох наступальних бригад

Намагаючись зміцнити оборону навколо Покровська на тлі все активнішого наступу російських військ, Україна розгорнула на цій ділянці одну зі своїх небагатьох наступальних бригад - бригаду "Кара-Даг". Як передає портал "Коментарі", про це пише аналітик Forbes Девід Екс.

"Переміщення бригади чисельністю близько 2000 осіб з її звичайних позицій на півдні України на незнайоме поле бою на сході наголошує на терміновості проблем України між Авдіївкою та Покровськом", - йдеться у статті.

Аналітик нагадує, що бригада "Кара-Даг" – одна із наступальних бригад Національної гвардії – була сформована у 2014 році. Бригада билася біля Мелітополя в перші дні повномасштабної війни і протягом двох років практично залишалася в тому самому районі. Але тепер її перекинули на схід, оскільки там ідуть найтяжчі бої.

Водночас, відправка бригади не зупинила російський наступ, і виникає питання, де знаходяться інші резерви України, пише аналітик.

Як вважають російські пропагандисти, ВСУ все ще має близько п'яти укомплектованих і добре оснащених бригад у резерві. Як написав російський пропагандист Євген Норін, можливо, Україна "планує розгорнути їх в іншому місці і прагне досягти якогось вирішального удару до того, як фронт на Донбасі повністю впаде".

Цим місцем може бути Курськ, де українське вторгнення вже четвертий тиждень не показує жодних ознак зупинки, вважає Forbes.

"Додаючи сили до Курської області та утримуючи їх від Покровська, лідери України роблять ставку на те, що вигоди від їхнього раптового вторгнення на півночі мають більше значення для закінчення війни, ніж їхні потенційні втрати на сході. Це надзвичайно ризикована гра", - зазначає аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому не вдається зупинити росіян на Покровському напрямку : що буде, якщо РФ захопить місто.