Генсек НАТО закликає азійську країну посилити військову допомогу Україні

Керівник НАТО закликав Південну Корею збільшити військову підтримку України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з робочим візитом до Південної Кореї, де подякував азійській країні за допомогу Україні, проте зазначив, що наразі існує "термінова потреба" у снарядах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Керівник НАТО виступив у Сеулі, де подякував південнокорейській країні за значну підтримку Україні, але додав, що чекає і військової допомоги.

"Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки", - сказав Єнс Столтенберг.

Після початку повномасштабного вторгнення Південна Корея підписала велику угоду про постачання танків та літаків до союзника по НАТО – Польщі. Але президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що правили країни забороняють надавати військову техніку країнам, які перебувають у війні, таким чином його уряд не може дозволити відправку зброї Україні.

"Зрештою, це рішення приймати вам, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, політика яких ніколи не експортувала зброю в країни, що перебувають у конфлікті, зараз змінили це рішення. Якщо ми не хочемо, щоб автократія і тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, це реальність", - говорить Столтенберг.

Серед країн які змінили свою політику Генсек НАТО має на увазі Німеччину, Норвегію та Швецію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що південноамериканська країна відхилила прохання Німеччини про постачання боєприпасів для України.

Також "Коментарі" писали про місце з якого росіяни можуть почати свій наступ.