Ганна Маляр: Головний удар ще попереду

Заступниця міністра оборони розповіла про хід українського наступу

На півдні на декількох напрямках триває наступ ЗСУ. Там усе відбувається за планом, який встановлений військовими. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Тривають запеклі бої і дуже потужний двобій", - зазначає вона щодо спротиву супротивника. - "Ворог мінує поля, а також є інформація, що в Запорізькій області противник мінує навіть населені пункти, де проживають люди, не попереджаючи їх. Ми поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємося вперед. І можна навіть навести алегорію, що "вигризаємо кожен метр землі у ворога"".

За словами Ганни Маляр, на півдні зараз відбуваються бої на напрямках, де наступають українські воїни, а ворог перебуває в обороні. Водночас є напрямки, де навпаки ворог наступає, а ми в обороні. Мова про Куп‘янський і Лиманський напрямки.

Щодо завищенних очікувань українців щодо контрнаступу Ганна Маляр зазначає:

"Зрозуміло, що людям хочеться, аби це було як у кіно – монтаж, дуже швидко, о 13.00 кіно розпочалося, за годину двадцять уже завершення і зрозуміло, що відбулося. Звісно, що у житті так не буде, і війна – зовсім інша ситуація. Ми будемо просуватися поступово, зі складнощами, зіштовхуючись із шаленим опором ворога... Але, безумовно, головний удар ще попереду".

Тим часом, Бі-бі-сі розповіли про український контрнаступ. Кореспондент Бі-бі-сі побував у розташуванні 68-ї єгерської бригади ЗСУ, на околицях нещодавно звільненого села Благодатне

Російські пропагандисти обмовилися про екоцид в Чорному морі. У радіоефірі один з них заявив, що після підриву Каховської ГЕС в акваторії небезпечно купатися, а другий накинувся на нього.

А вчені на Енцеладі знайшли ключовий елемент для існування життя.