Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фронт біля Запоріжжя: які є ризики просування окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Фронт біля Запоріжжя: які є ризики просування окупантів

Яка ситуація на південному фронті на початку червня й чи є загроза для Запоріжжя

8 червня 2022, 12:55 comments2083
Поділіться публікацією:








Фронт біля Запоріжжя: які є ризики просування окупантів

Фото Генеральний штаб ЗСУ

В південних областях триває ротація сил ворога, ЗСУ тримають оборону та позиції вздовж всієї лінії зіткнення. Однак проглядаються певні напрямки руху росіян — в напрямку передової на ті позиції, які атакують українці, та частина в напрямку Запоріжжя. Про це розповів в ефірі майор ЗСУ Роман Ковальов.

Військовий каже, що наша авіація регулярно знищує техніку росіян, тому не просто їм підтягувати резерви до передової, їх техніку  та боєприпаси ЗСУ знищує на шляху. Однак ворог замість атак піхотою, робить обстріли з РСЗВ, важкої артилерії по населеним пунктам, е навіть немає позицій української армії. Щодня є загиблі цивільні та поранені.

Майор каже, що якщо приїде західна зброя, то оборона Запоріжжя буде успішною, на фронті не вистачає високоточної, далекобійної зброї та боєприпасів, бронетехніки для контрнаступу. За його словами, українці мають налаштовуватися на довгу війну, а перемога буде залежати ще й від того, наскільки населення готове тримати напругу.

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі розповів, що протягом тижня в Запорізькій області ситуація стабільна, вдалося зупинити фронт, він перестав рухатися. Наразі там  тривають позиційні бої, обміни вогневими ударами, українці завдають контратаки.

ЗСУ витіснили окупантів з плацдарму біля річки Інгулець в Херсонській області. Ворог почав підтягувати війська від Херсона та Кривого Рогу та намагається атакувати наші позиції, щоб вибити наші війська з плацдарму, однак успіху не має.

В криворізькому напрямку є спад бойової активності росіян, вони посилюють оборону та риють окопи.

Як писав портал "Коментарі", нардеп розповів, як живе Мелітополь під окупацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини