Фейкове відео про "Охматдит": чергова спроба Кремля приховати військові злочини

Російську пропаганду знову спіймали на брехні: фейкове відео про лікарню "Охматдит"

Російська пропаганда досягла нового рівня: окупанти випустили фейкове відео, щоб переконати світ у тому, що вони не атакували дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. На відео актори прикидаються українським поліцейським та лікарем, нібито підробляючи наслідки ракетного удару по дитячій лікарні у Києві. Про це повідомив представник Військово-Морських сил України Дмитро Плетенчук через facebook.

Але українців не проведеш. Люди в інтернеті швидко помітили, що це неправда: форма поліцейського не та та й лікар виглядає зовсім по-іншому.

“Нелюди з російської ІПСО вкотре намагаються відмазати своїх льотчиків-вбивць. Цього разу вони зняли фейкове відео, де нібито український поліцейський вимазує кров'ю дитячого лікаря з ОХМАДЕТу (картинка зліва). Стоп-кадр додаю. Відео розповсюджувати не хочу”, - написав Дмитро Плетенчук.


Нагадаємо, що 8 липня після ракетної атаки було зруйновано п'ять будівель лікарні "Охматдит", внаслідок чого двоє людей загинули, і 32 отримали поранення, включаючи вісім дітей. Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що одна з будівель не підлягає відновленню.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС, яка активно розповсюджується в соцмережах блогером Харченком. За даними Енергоатому, всі атомні електростанції України, включаючи Південноукраїнську, працюють у штатному режимі, а радіаційне тло знаходиться в межах норми.