Євробачення-2025: Швейцарія планує відмовитися від конкурсу

Швейцарія може відмовитися приймати Євробачення-2025.

На музичному конкурсі Євробачення-2024 перемогу здобув представник Швейцарії, і за правилами конкурсу, наступного року країна-переможець має приймати конкурс у себе. Однак, через пропозиції місцевих політичних партій, це може не відбутися.

Видання RTS повідомляє, що Федеральний демократичний союз виступає проти виділення коштів на проведення конкурсу, аргументуючи це тим, що Євробачення "супроводжується антисемітськими інцидентами і сатанинським вкладом". Остаточне рішення буде ухвалено найближчим часом.

Крім того, Федеральний союз висловив занепокоєння з приводу безпеки громадян, передбачаючи, що під час проведення конкурсу може статися щось непередбачуване через військові дії між Ізраїлем та Палестиною.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про найгучніші скандали Євробачення 2024. Щороку впродовж одного травневого тижня увагу світу привертає Євробачення, на якому майже кожного разу стаються курйозні випадки та скандали. Цей рік не став виключенням, а портал "Коментарі" підготував добірку найбільш гучних скандалів Євробачення 2024.

На Євробаченні 2024 хотіли дискваліфікувати кількох учасників через різні порушення конкурсу, проте одного конкурсанта все ж таки відсторонили від участі у пісенному конкурсі.

Перший скандал стався перед самим початком Євробачення 2024 та пов’язаний з Україною. У соціальних мережах деякі поляки висловлювали різке обурення через ролик Jerry Heil, а точніше одяг української співачки. Jerry Heil була одягнена в світшот з написом Banderaciaga, який відсилає до українського борця за незалежність Степана Бандери.

Деякі поляки, які звинувачують Бандеру у геноциді польського народу, заявили, що не будуть голосувати за Україну, а також закликали дискваліфікувати українських співачок.