Естонська розвідка про плани Росії. Відома ключова дата

Розвідка Естонії вважає, що Путін запланував другий етап мобілізація для залучення більшої кількості військових у війну з Україною. Відома дата оголошення наступної хвилі призову в Росії

Путін планує змінити несприятливу ситуацію на фронті, таким чином Кремль хоче перейти в атаку на українські війська. Для таких дій російський диктатор збирається оголосити про другу хвилю мобілізації. Про її можливу дату повідомила розвідка Естонії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційний ресурс Естонії ERR.

На прес-конференції глава естонської розвідки Марго Гросберг заявив, що Росія готова оголосити другу хвилю мобілізації після Різдва. За його словами така оцінка розвідки Естонії зроблена на аналізу інформації з російських регіонів, яка свідчить про підготовку до нового призову. Гросберг наводить приклад Краснодарського краю, де був виданий указ про надрукування 5 тис. повісток.

"Після Різдва ми можемо очікувати нову хвилю мобілізацій", - сказав Гросберг, додавши, що дата буде визначена найближчим часом.

Гросберг заявив, що хоч мова і йде про другу хвилю мобілізації, проте насправді і перша не була завершена. За словами глави естонської розвідки мобілізація в Росії зупинилась лише в тих регіонах, які виконали квоти Міністерства оборони Російської Федерації.

На думку Марго Гросберга та враховуючи першу хвилю російської мобілізації, то на навчання нових мобілізованих піде 2-3 місяці, отже новобранці опиняться на фронті в кінці березня, на початку квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща планує передати сучасні західні танки Leopard 2 для України.

Також "Коментарі" писали про ключовий момент, який звільнить Україну від російської агресії.