Єрмак розповів про звільнення Залужного й Кулеби

Держслужбовці повинні бути здатними працювати «24 години на добу під тиском»

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. За його словами, рішення було прийнято з огляду на "внутрішні міркування". Цю інформацію Єрмак надав в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Єрмак зазначив, що під час перших днів повномасштабного вторгнення Росії до України в Києві залишилася "лише невелика група людей", яка продовжувала працювати безперервно. Він підкреслив, що державні службовці повинні бути постійно в розпорядженні країни, готовими до "тотальних фізичних та моральних зусиль".

Він також додав, що всі посадовці повинні бути здатними працювати "24 години на добу під тиском", адже цього потребує ситуація, і саме так, як військовослужбовці на фронті, які ризикують своїм життям.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Єрмак назвав країни, на які Росія може напасти наступними. Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак зробив гостру заяву щодо потенційних наслідків нерішучості у відповіді на російську агресію. Залучення Північної Кореї до війни проти України, за словами Єрмака, може стати передвісником подальшої ескалації конфлікту, який може перекинутися на інші європейські країни.

Єрмак підкреслив, що нерішучість у відповідях може створити загрозу не лише для України, а й для країн Балтії та Балкан. За його словами, якщо Україна не зможе стримати агресію, наступною ціллю Росії можуть стати ці регіони.

Також "Коментарі" писали про те, що Єрмак розкриває правду про Курську операцію. Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню Corriere Della Sera розповів про те, як українські війська змогли продемонструвати слабкі сторони російських військових під час операції в Курській області.