Експерти розповіли, чим викликано загострення на ЗАЕС – чого домагається путін

Росія намагається маніпулювати та шукає запобіжник, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ

На тлі російських загроз підірвати заміновану Запорізьку атомну електростанцію дедалі більше побоювань, що Кремль, не досягнувши своєї мети в Україні, може піти на повне божевілля. Весь світ бачить, що Росія використовує Запорізьку АЕС для ядерного шантажу України та нападу на українські міста. В ООН вкотре стурбовані. Як може далі розвиватися ситуація та навіщо Росії Запорізька АЕС? Із цього приводу висловилися експерти.

На росії не всі малахольні і всі мають дітей, і всі хочуть жити

Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко вважає, що в тій ситуації, що склалася від шляху чекати можна чого завгодно. І навіть спроби підриву АЕС.

"Ось вони замінували Енергодар і вже не таючись, зриваючись на фальцет, кричать: я мавпа з гранатою. Щоправда, є одне "але". Погляньте на карту. Енергодар не обов'язково штурмувати, щоб путін звинуватив нас, що це ми підірвали самі. Достатньо наступати на Мелітополь через Василівку та Оріхів та Токмак. А їх залишити осторонь у мішку. Я подивлюся, як замкнуті в оточенні 500 чи тисяча Ванічок зірвуть самі себе, щоб догодити путіну", – зазначив експерт.

Він додає, що США завдяки візиту до Тайваню Пелосі показали Китаю, що шантажу не бояться. Ненсі Пелосі сіла в Тайбеї спокійно. Відбула захід та відлетіла спокійно. А крику було – чи не Третя світова. За фактом принизили Сі перед виборами та показали путіну – шантаж не діє. Принаймні на Штати та Британію – точно. Та ще й Польща, країни Балтії. Так що ризик великий, але на росії не всі малахольні і у всіх є діти. І всі хочуть жити.

Росія розпочала "політичну гру"

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія, ймовірно, замінувала Запорізьку АЕС в Енергодарі. Таким чином Москва шукає спосіб зупинити контрнаступ ЗСУ. Історію навколо Запорізької АЕС Жданов називає "політичною грою Росії".

"Російські окупанти шукають будь-якого запобіжника, щоб зупинити наш контрнаступ. Вони використовують усі, навіть шантаж. Але це лише спроба знайти захист від контрнаступу ЗСУ", – заявив Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ВП відповіли, за яких умов Україна повернеться до переговорів із РФ.