Експерт розповів, скільки у РФ є бойових літаків і скільки часу ЗСУ знадобиться на їх знищення

Станом на лютий 2022 року у Росії було приблизно 140 літаків СУ, про це в ефірі Freedom розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Саме тому, каже він, Збройним силам доведеться знищувати російську авіацію ще довго

Разом з тим, Снєгирьов звернув увагу на те, що протягом останнього часу Збройні сили України "приземлили" уже десять літаків Су. За його словами, це є хорошою тенденцією, адже можливості російського ВПК для відновлення цих літаків є обмеженими.

При цьому військовий експерт звернув увагу на літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛО) А-50, з яких 6 — модернізовані А-50У. За його словами, таких літаків у ворога було 9, але після дій Сили оборони залишилося всього шість.

"Тому це серйозний удар по обороноздатності Російської Федерації. На всю імперію залишається всього лише 6 літаків подібного типу",
- підкреслив Снєгирьов.

Окрім того, він додав, що на одному такому літаку працює 11 спеціалістів вузької спеціальності, їх готують до роботи протягом десяти років. Тому всі приземлені А-50 – це не тільки удар по технічній стороні, а і по спеціалістам, яких просто немає кому замінити.

"Відповідно, можливості російської сторони значно зменшилися",
- додав військовий експерт.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія маєна озброєнні близько 1500 літаків. За його словами Україна вже знищила серйозний відсоток російських літаків за час від початку повномасштабної війни в Україні. Також Юрій Ігнат зауважив, що Росія постійно отримує нові літаки. Однак за словами речника ВП їх не велика кількість.

"Коментарі" розповідали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про дилему з термінами поставки винищувачів F-16 до України. За його словами, чим довше навчаються українські пілоти, тим сильнішим і кращим буде ефект застосування західних винищувачів на війні проти Росії.