Експерт розповів, чому не потрібно "молитися" на закон про мобілізацію

Україна має проблеми із допомогою від союзників, є бригади, які є «голими», про це у коментарі ТСН сказав військовий експерт Олег Жданов. Саме тому, немає сенсу проводити мобілізацію, бо забезпечити нових військових нічим

Зараз у Верховній Раді працюють над тим, щоби прийняти закон про мобілізацію. Проте він не зможе допомогти Україні у війні, якщо Київ не отримає у належній кількості допомогу від західних союзників, вважає Олег Жданов.

"Добре, ухвалять вони новий закон, зберемо ми 100 тисяч, і що ми будемо з ними робити? Тримати їх на полігоні, поки не прилетить російська ракета? Немає зброї на них",
- заявив Жданов.

При цьому він згадав слова президента Володимира Зеленського, який розповів, що в Україні є кілька "голих" бригад, які не мають не те що танків, а навіть броньованих машин та артилерії. Правда, ці бригади не сидітимуть на полігонах, а будуть поповнювати втрати на фронті.

За словами Жданова, в таких умовах говорити про якийсь майбутній контрнаступ України просто немає сенсу. Для цього потрібно отримати озброєння в необхідній кількості. При цьому він додав, що навіть у партнерів Києва досі немає чіткого розуміння, коли вона зможе надати Україні зброю і у якій кількості.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на фоні активізації окупантів на лінії фронту та втрати Силами оборони окремих позицій знову почали звучати заклики до проведення так званих мирних переговорів з Росією. При цьому, як вважають експерти, зараз Росія знаходиться у сильній позиції, тому на переговорах вимагатиме як мінімум віддати їх ще Одеську та Миколаївську області, щоби відрізати Україні шлях до моря. В ідеалі ж російський диктатор хоче захопити всю територію нашої країни, хіба що за винятком трьох західних областей, які стануть буфером між Росією та країнами Європейського Союзу.