Екс-речник Генштабу: РФ вже готувала ядерний удар по Україні. Тоді спрацювала дипломатія

Як повідомив в коментар ТСН колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, Росія уже була готова нанести ядерний удар по Україні, і військових про це попереджали. Проте тоді, ймовірно, спрацювала залаштункова дипломатія

За словами Владислава Селезньова, абсолютно ні для кого не є секретом те, що країна-терорист Росія планувала вдарити по Україні ядерною зброєю ще у 2022 році, майже на початку широкомасштабного вторгнення.

За його словами, всі військові, які знаходилися на Яворівському полігоні, що у Львівській області, були напоготові. Була інформація, що саме по ним на Великдень 2022 року Росія вдарить тактичною ядерною зброєю.

"Про це було поінформовано моє найближче оточення, я в той час перебував на Яворівському полігоні. Такі сигнали різними каналами надходили",
- сказав Селезньов.

При цьому він підкреслив, що Яворівський полігон знаходиться неподалік від Польщі, до кордону там практично до двох десятків кілометрів. Селезньов припускає, що в той час спрацювала так звана залаштункова дипломатія, коли російському диктатору Володимиру Путіну дохідливо пояснили, які наслідки матиме такий удар для Росії і для нього особисто.

Селезньов не виключає, що з того часу щось могло змінитися у світосприйнятті російського диктатора і він відчув свою невразливість. Саме тому, Путін може піти на використання свого першочергового плану із застосуванням тактичної ядерної зброї проти України.

Разом з тим, колишній речник Генштабу додав, що російський диктатор постійно намагається піднімати ставки у війні, і насправді варіантів підвищення цих ставок залишилося не так уже і багато.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що на думку колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича, РФ може використати тактичну ядерну зброю проти України. За його словами, Кремль може здійснити три удари.