Є стратегічне завдання: Сирський розповів, як змінюватимуться ЗСУ

Окремо головком наголосив на Силах безпілотних систем, які вже довели свою ефективність на полі бою

Одним із стратегічних завдань є трансформація української армії у високотехнологічне військо. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналі повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Вважаю одним із своїх стратегічних завдань трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, а й головне – зберегти життя наших воїнів", - зазначив головком.

Він повідомив, що у рамках цього завдання провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем. Разом з начальником Генерального штабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргілевичем, міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командирами підрозділів вони визначили пріоритети розвитку наземних, морських та повітряних безпілотних систем та окреслили ключові завдання на всіх рівнях.

"Польові командири, відомі вам за позивними Верес, Мадьяр та Ахіллес, мають унікальний бойовий досвід застосування, постачання та налагодження безпілотних систем. Критично важливо мати спільне розуміння подальшого розвитку цих технологій та усвідомлювати виклики, які стоять перед нами", - зазначив Сирський.

Головнокомандувач наголосив, що ми вже бачили вражаючі результати безпілотних систем та команд, які їх застосовують, у тому числі і на гарячому Харківському напрямку. Більше того, українські морські безпілотники "витіснили ворога з української акваторії Чорного моря".

Олександр Сирський зазначив, що Сили безпілотних систем – це рід військ, який в умовах нових викликів та реалій має постійно вдосконалюватись.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи можливий прорив РФ ще на двох напрямках: Сирський зробив тривожну заяву.