Двоє школярів у росії спалили гелікоптер – росЗМІ

Дітей при цьому постраждали та були затримані правоохоронцями

В аеропорту Ноябрьська (Ямало-Ненецький адміністративний округ росії) двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8. За це їм обіцяли виплатити п'ять мільйонів рублів, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на telegram-канал Baza.

Інцидент стався у ніч проти 11 вересня. Двоє хлопців 13 і 14 років пробралися на вертолітний майданчик в аеропорту Ноябрьська, після чого облили гарячою рідиною гелікоптер Мі-8 та підпалили. Менш як за годину їх затримали.

"Після того, як вони облили вертоліт рідиною, хлопці вирішили покурити і потім кинули сигарету у вертоліт. Пожежі не сталося. Тоді один із хлопців закурив другу сигарету і після цього встромив її в рідину. У цей момент стався вибух", – йдеться у повідомленні.

Школярам сильно обпекло обличчя, їм довелося викликати машину швидкої допомоги. Від вертольота залишився лише хвіст, він майже повністю згорів.


На допиті хлопці розповіли, що за підпал їм обіцяли заплатити п'ять мільйонів рублів. Вони також зізналися, що кілька днів тому вони підпалили вежу стільникового зв'язку, за що отримали грошову винагороду - 30 тисяч рублів. За інформацією ЗМІ, завдання приходили школярам до Telegram. Наразі хлопці перебувають у лікарні під охороною.

За даними деяких telegram-каналів, гелікоптер може належати авіакомпанії Utair. Однак ця інформація офіційно не підтверджена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти вдарили Іскандерами за місцем збору Сил Оборони – DeepState