Дрони масово атакували спиртзаводи у Росії (ВІДЕО)

За кілька днів у Росії було атаковано чотири великі спиртзаводи.

20 жовтня у Росії було атаковано найбільший спиртзавод в Дзержинську Нижньогородської області, а в ніч на 22 жовтня завдано ударів по ще трьох спиртзаводах – два в Тульській області та один у Тамбовській. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко пояснив, чому саме російські спиртові заводи стали ціллю безпілотних атак.

За словами офіцера Андрія Коваленка, безпілотники завдають ударів по спиртзаводах, адже росіяни використовують їх для війни в Україні.

"Спиртзаводи у росіян використовуються для виготовлення не тільки спирту, але і палив для воєнних потреб і вибухових речовин. Тому вони і атакуються. Це все - воєнні об‘єкти, попри замаскованість під щось інше", - наголосив керівник Центру протидії дезінформації.

За повідомленням російських губернаторів в ніч на 22 жовтня було атаковано Єфремівський спиртзавод та спиртзавод у селищі Лужківський Суворовського району Тульської області, які розташовані один від одного на відстані 150 кілометрів. Крім того, ще один завод "Біохім" з виготовлення спирту та інших продуктів було атаковано у Тамбовській області.

Міноборони РФ повідомило, що нібито російські сили ППО збили 18 безпілотників над п’ятьма областями: Брянська - 11, Бєлгородська – 3, Курська – 2 та по одному – над Тульською та Орловською областями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна створила безпілотника, який стане мисливцем на російські дрони-камікадзе.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на погрози Дональда Трампа завдати удару по Москві.