Доводиться вести в Білорусі розвідку, - ГУР

Воєнна розвідка України відстежує пересування російських військ на території Білорусі

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк відкрито повідомив, що змушені вести військову розвідку на території Республіки Білорусь, пишуть "Коментарі". Причиною тому – загроза повторного вторгнення армії Росії на територію України

За даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення окупаційних військ країни-терористки з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

"Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території Білорусі ознак створення ударного угруповання. Російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – заявив представник ГУР МО України.

За словами Андрія Черняка, воєнна розвідка України відстежує те, що відбувається на території Білорусі, оскільки там є російські військові та є перманентна загроза нашій суверенності.

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – безапеляційно заявив представник ГУР.

Як писали "Коментарі" раніше, на спільні, так звані "навчання", до Білорусі прибули російські бомбардувальники Су-34. Їх росіяни будуть використовувати до кінця цього місяця. Саме до кінця січня триватимуть "підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань". В оборонному відомстві Білорусі цинічно заявили, що ці навчання "не несуть загрози третім країнам".