Довго чекати не довелося: роспропаганда повідомляє "сенсацію" про збитий F-16

Росіяни навіть знайшли "фотодокази" нібито збитого F-16

Як передає портал "Коментарі", також, як свого часу росіяни активно повідомляли про знищені ЗРК Patriot, також і тепер російські пропагандисти почали розповсюджувати нові фейки на тлі новин про те, що Україна отримала перші шість бортів західних винищувачів F-16.

У Z-пабліках з'явилися "сенсаційні" новини про першого "знищеного" винищувача. Черговий фейк з'явився в Телеграм-каналі одного з так званих воєнкорів, а потім поширився іншими каналами.

"Перший долітався... Було 6, стало 5", - пишуть пропагандисти, навіть додаючи фото, нібито збитого F-16.

Втім, фотографії, які розповсюджують росіяни, датовані 2014 роком. На фото наслідки авіакатастрофи у Канзасі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін отримав би величезні плюси до свого іміджу, якби йому вдалося знищити винищувачі F-16 з країн НАТО. Саме тому, ймовірно, російські війська намагатимуться знищити F-16 на землі ракетами великої дальності. Вони вже орієнтувалися на обмежену кількість придатних аеродромів в Україні. Про це йдеться у матеріалі "Associated Press".

Журналісти вважають, що українцям треба буде добре подумати про те, де зберігати літаки F-16. Це мають бути захищені ангари. Крім того, весь авіапарк потрібно буде розподілити між різними локаціями, розташувати моделі літаків-приманок та бути готовими швидко злетіти у разі попередження про повітряний наліт.

У матеріалі йдеться, що Україна заявила, що може залишити частину винищувачів на іноземних базах, щоб захистити їх від російських ударів. Це викликало різку відповідь Путіна, який попередив, що будь-яка західна авіабаза, на якій буде розміщено українських винищувачів, стане "законною мішенню" для сил Кремля. Представники США заявили, що F-16 базуватимуться в Україні.