Доньку української військової рідний брат вивіз до Росії: подробиці

11-річну Єву вивезли до Росії

Військовий медик Оксана розповіла, що її донечку, 11-річну Єву без дозволу мами відправили до РФ. Вчасно забрати доньку військова не змогла, з тої причини, що, перебуваючи на війні, була поранена. Про це інформують журналісти ТСН.

Як сказала жінка, вона добровільно пішла служити до лав ЗСУ, коли її дівчинці виповнилось 10 років. Дитина залишилась з її матір'ю, а харків'янка стала військовим медиком.

Зокрема, в січні 2022 року Оксана була призначена старшим бойовим медиком в роту вогневої підтримки. Восени неподалік Бахмута жінка отримала контузію.

"Десятого вересня потрапила в шпиталь. В шпиталі і дізналась, що моєї дитини вже немає в Україні. Її вивезли без мого відома, без моєї згоди", - говорить військова.

Донечка військової медикині жила з бабусею в місті Вовчанськ Харківської області, це зовсім поряд з кордоном з РФ. На російську територію поїхав рідний брат військової разом з родиною. Це сталось на час деокупації Вовчанська, разом зі своєю родиною він забрав і племінницю. В РФ він отримав і російський паспорт.

Брат не погодився повернути доньку в Україну, настоював, щоб сестра їхала за дитиною сама на територію Бєлгородської області. Зробити це українська військова не могла, адже відразу б потрапила в полон.

Медикиня звернулась за допомогою в поліцію, вказавши в заяві, що її дитину незаконно відправили і продовжують утримувати на території РФ.Її оголосили у міжнародний розшук, після цих обставин найближчий родич вирішив піти на зустріч сестрі.

Дівчинку привезли додому волонтери, що відправляли з Анапи дітей, яких з окупованої Харківщини відправили до літнього табору. Проте три місяці не давали дозволу повернутись в Україну. Єву привезли додому по дорученню.

"Ми всі переживали через те, що вона служила в ЗСУ. Однозначно вони знали, що мама цієї дівчинки в ЗСУ. Вона могла бути, можливо і є, в списках якихось, контролях. І ми сильно переживали, що вона кордон не пройде. Особливо, коли лише доручення у нас є", - розповіла волонтер Мирослава.

При цьому, в РФ окупанти зараз утримують 13 тисяч 613 українських дітей. Зараз матір дівчинки звільнилась в запас і буде приділяти Єві більшість власного часу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що український актор розповів про хлопчика, якого вбили окупанти.