До кінця року РФ втратить головну свою перевагу на фронті: про що йдеться

У США впевнені, що чисельна перевага РФ на фронті скоротиться до кінця року

Багато військових аналітиків і самі військові підтверджують, що головна перевага росіян ан фронті полягає в тому, що їх банально більше, ніж українців. Але ця проблема може з часом зникнути. Чисельна перевага Росії над Україною може почати зменшуватися вже до кінця цього року. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Intelligencer висловив американський військовий експерт Майкл Кофман.

Аналітик зазначив, що, незважаючи на тиск, який Москва чинить на Україну, її сили зазнають значного виснаження і стикаються із серйозними обмеженнями.

"Ймовірно, перевага Росії на полі бою почне зменшуватися, коли ми наближаємося до зими, і далі, до 2025 року", - заявив старший науковий співробітник Фонду Карнегі, який спеціалізується на питаннях Росії Кофман.

Попри це Кофман підкреслив, що Росія найближчим часом не залишиться без ресурсів, проте темпи її наступальних операцій суттєво сповільняться. Це може дати Україні надію, адже російський поступ на сході залишається повільним і супроводжується великими втратами живої сили та техніки.

При цьому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російська армія вичерпала багато резервів, які вони створили для своєї посиленої наступальної операції влітку 2024 року. Американські експерти оцінюють, що російська наступальна операція, що триває, ймовірно, завершиться в найближчі місяці.

У звіті йдеться, що російське військове командування, ймовірно, націлене на посилення механізованої наступальної активності, щоб дозволити російським військам просуватися відкритими полями і закріплюватися в прилеглих населених пунктах на лінії фронту, які потім російські війська можуть використовувати як плацдарм для підготовки та початку наступальних операцій, спрямованих на досягнення оперативних цілей, таких як захоплення Курахового на заході Донецької області або захоплення Покровська.