Дмитро Лубінець: "Страти українських військових толеруються вищим керівництвом РФ"

Став відомим ще один факт військового злочину окупантів

Останнім часом у соцмережах зʼявляються відео ймовірних розстрілів і вбивств російською армією українських військових, які здаються у полон. Учора в Інтернеті з’явилося чергове відео, де окупанти, вірогідно, розстрілюють беззбройних українських військових на Донеччині.

Про це повідомляє 12-та бригада спеціального призначення "Азов" та Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує портал "Коментарі".

"Зі своєї сторони, як Омбудсман України, вимагаю від міжнародної спільноти фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права. Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ. Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку", – зазначив Лубінець.

Омбудсман зауважив, що такі речі – це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання.

Нагадаємо, учора 12-та бригада спеціального призначення "Азов" опублікувала чутливе відео, на якому видно, як російські військові розстрілюють полонених українських бійців у Нью-Йорку.

Дрон зафіксував момент жорстокого злочину окупантів. Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного з суміжних підрозділів.

Пізніше бійці 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного з групи окупантів, яка вчинила це звірство.